Site logo

EBØKER

Stacks Image 246
Ebøker er det raskest voksende bokmarkedet
I USA har salget av elektroniske bøker steget eksplosjonsartet de siste par årene. Mens salget var verdt rundt 10 millioner USD for to år siden, er det nå steget til rundt 90 millioner USD. Hvor raskt dette vil ta av i Skandinavia er litt tidlig å si, men at dette bør være et stort satsningsområde for alle forlag i månedene som kommer er det ingen tvil om.

Ebøker ligner trykte bøker – men bare litt
Forskjellen på en "vanlig bok" for trykk og en ebok er flere. En vanlig bok er lagt opp omkring layout av boksider, hvor hvert element på siden er plassert inn med visse koordinater på de ulike sidene. Sidetallet står feks ett sted med visse koordinater, hovedtekstblokken, et bilde, en bildetekst osv med andre koordinater. En ebok har INGEN sider, heller ingen koordinater. Her er istedet teksten og andre elementer definert som en lang, lang flyt av informasjon, og så er det opp til lesebrettet og formatere dette inn på enkeltsider. Grunnen til at det må være sånn, er at når man lager filen vet man ikke hvor store boksidene er hos den som leser boken - det kommer helt an på hvilket lesebrett han har. På et stort lesebrett som Kindle eller iPad er det plass til mye tekst på hver side, mens på feks en iPhone er det plass til bare en fjerdedel.

En annen forskjell mellom vanlige bøker og ebøker, er at man har mye mer mulighet til å gjøre layout i en vanlig bok. ebok-formatene har ikke så mange formateringsmuligheter, på noen kan du ikke engang velge skrifttype.

Men likheten er det viktigste. Også når man publiserer ebøker er hovedpoenget at boken skal oppfattes som behagelig å lese, god å finne fram i og vakker for øyet.

Raskt og effektivt
Enten dere trenger å få gjort om tidligere bøker til ebøker, eller dere har nye bøker på gang som trenger å brekkes om for trykk i tillegg til å produseres som ebok, så hjelper jeg dere gjerne - raskt og effektivt. Kontakt oss i dag på post@passionandprose.com, så kan vi komme igang med arbeidet med din bok.
Stacks Image 251
Last ned en gratis ebok!
Last ned klassikeren «Alice i Eventyrland», aldeles gratis! Boken er fremstilt og publisert av Passion&Prose.

© 2015 Passion&Prose AB Send en email til Passion&Prose