Site logo

BOKDESIGNPROSESSEN

Stacks Image 213
Boken blir til
Vanligvis skjer kontakten omkring bokdesignen via email. Ønsker du å bestille ombrekking av teksten til en bok, bokdesign, illustrasjoner eller bare få mer informasjon, så send en email til post@passionandprose.com

En typisk prosess for et omslag:
1)Du sender meg en email og beskriver oppgaven. Det er viktig for meg å vite hva slags type bok det er snakk om, hvem du ser for deg ønsker å lese boken - og jeg leser gjerne i manus før jeg setter i gang for å få inntrykk av bokens forfatterstemme og karakter.
2)Jeg skisser en serie med mulige forsider til boken og sender deg tilbake på email.
3)Faller du for noen av skissene, så justerer jeg skissen inn til et ferdig bokomslag. Hvis ikke noen av skissene er helt hva du ser for deg, kan jeg gjøre en ny runde med skisser ut fra dine tilbakemeldinger, sånn at vi kommer fram til noe som passer deg enda bedre.
4)Om vi ikke blir enige om en skisse å gå videre med tilslutt, avslutter vi oppdraget. Jeg har designet mange av bøkene du ser i bokhandelen, og mange bestselgere, så jeg finner nok en god løsning for din bok også.
5)Etter godkjent forside, setter jeg opp resten av bokomslaget - tilpasset etter om det skal være en pocketbok eller innbundet bok, hvor tykk boken skal være, lager strekkode for ISBN-nummeret og setter på baksiden, osv.
6)Du får bokomslaget til korrektur, jeg justerer, og sender godkjent trykkeklar fil direkte til trykkeriet.

Typisk prosess for ombrekking av teksten for en roman:
1)Du sender meg et ferdig korrekturlest manus som et word-dokument. Har forlaget ditt en ferdig mal boken skal lages i, trenger jeg denne tilsendt. Hvis ikke vil jeg gjerne ha en beskrivelse av boken og hvem leseren er, så jeg kan lage en stil som kler stoffet.
2)Skal det lages en ny mal for utseendet av boken, skisser jeg noen sider (kapittelstart + et oppslag i boken) og sender deg så du kan se, så justerer vi til du er fornøyd.
3)Jeg setter teksten inn i malen, justerer for orddelinger, setter på sidetall og kapittelheadinger, tittelblad og kolofon så det blir en «ferdig bok».
4)Du får boken i retur til korrekturlesning, jeg justerer, og sender ferdig trykkfil til trykkeriet.

Typisk prosess for en kunstbok / gavebok:
1)For slike bøker kommer jeg til å skisse de viktigste variantene av oppslag, og sende deg til godkjenning / innspill. Skissene baseres på dine innspill om hva slags bok det er, hva slags stil du ser for deg, hvem kjøperen er, osv.
2)Jeg justerer skissene til du er fornøyd, og setter så opp de ulike sidene etter godkjente skisser.
3)Bildene i kunstbøker bør som regel scannes hos trykkeriet som skal trykke boken, eller hos et reprofirma som sender med prøvetrykk som du kan sende videre til trykkeriet.
4)Når jeg har satt opp teksten og bildene, får du boken i retur til korrekturlesning, jeg justerer, og sender ferdig trykkfil til trykkeriet.

Vil du vite mer?
Jeg arbeider også med andre ting omkrring bokproduksjonen. Jeg kan f.eks. hjelpe deg med ting som:

• illustrasjoner
• bildebehandling
• diskusjon omkring konsept, bokidéer
• prosjektstyring
• finne et trykkeri
• strekkoder / ISBN
• print-on-demand
• webside for boken din

Vil du vite mer om dette, få tilsendt en prisliste, eller få innspill på andre ting omkring bøker som du vil ha hjelp med, så send meg en email på post@passionandprose.com i dag.

© 2015 Passion&Prose AB Send en email til Passion&Prose